Közeledik a Karácsony!

Az ünnepek elengedhetetlen kelléke a Fahéj olaj (Cassia)


A Cassia (Latin neve:Cinnamomum cassia) a fahéj közeli rokona. Erős, fűszeres aromája van, ami kis mennyiségben is elegendő ahhoz, hogy megváltoztasson bármilyen olajkeveréket. Évezredek óta használják a fizikális egészség fenntartására és az emocionális jól lét érzésének elősegítésére.
Azon kevés esszenciális olajok egyike, amelyet az ótestamentum megemlít, megjegyezve összetéveszthetetlen illatát és nyugtató képességét.

Melegítő olaj, ami segít elérni az egészséges immun funkciókat. Remekül beválik a téli hónapokban való párologtatásra fűszeres illata és melegítő hatása miatt. Gomba és baktériumölő, fertőzésgátló, görcsoldó, emésztést segítő, stimuláló hatású. Égető természete miatt, ha bőrre kenjük higítani kell frakcionált kókuszolajban.

A kínai medicina egyik legfontosabb szere, fáját Kínában ma is az élet fájaként tisztelik. Lázcsillapítóként, megfázás kezelésére, hasmenést és menstruációs zavarokat kúráló szerként alkalmazták.

2003-ban a Diabetes Care, az Amerikai Diabétesz Szövetség lapja publikált adatokat arról, hogy a cassia-fahéj segíthet kontroll alatt tartani a II-es típusú cukorbetegek vércukorszintjét. A rendszeres kezelés mellett, kiegészítő terépiaként csökkenti a vércukorszintet.

Kapcsolat